EIXOS SETMANALS

A causa de la crisi pel COVID-19, el Casal es podrà dur a terme sempre que sigui autoritzat, complint la normativa de seguretat i salut estipulada per les administracions.

Per tal de treballar el Centre d’interès s’han dissenyat sis eixos d’animació setmanals en els que es treballaran diferents aspectes i personatges del món de les colles. En cadascun dels torns de casal treballarem els següents temes:

– Primer Torn (del 25 al 26 de juny) “Fem la nostra Colla i coneixem als Castellers!”: Durant aquesta setmana de casal coneixerem totes les colles i entitats de Sant Feliu que gestionen tota la cultura popular de la nostra Ciutat. A partir d’aquests coneixements i per grups, els infants crearàn una colla amb el seu ball, element característic, nom, etc. En quant als Castellers: Sabeu de quin color porten la camisa els castellers de Sant Feliu? Com son els seus mocadors? Què és aquella tela llarga que s’emboliquen a la panxa? Aquesta setmana respondrem totes aquestes preguntes i moltes d’altres i el més important, coneixerem la feina que fan els castellers de la nostra vila!

– Segon Torn (del 29 de juny al 3 de juliol) “Gegants i Capgrossos”: Sabeu quantes colles de Geganters tenim a Sant Feliu? Quins Capgrossos hi ha?…Coneix a tots els Gegants i Capgrossos i les seves històries, també aprendrem com es porten i com els fan!

– Tercer Torn (del 6 al 10 de juliol) “Bèsties de foc i Cremats”: Continuant amb la gran festa del foc, coneixerem la Garsa, el Drac i la Mula, aquestes bèsties que ens fan córrer el dia del correfoc, i ens explicaran com s’ho fan per córrer tant ells quan ens persegueixen!! I també parlarem dels Cremats, que són els que s’encarreguen de l’encesa del campanar, de la plaça de la Vila i de la plaça de l’estació el dia del correfoc. També coneixerem de prop les bèsties de foc de Sant Feliu: El Drac, La Garsa, La Mula, i els trabucaires, aquells senyors que ens desperten a les 8 del matí l’últim dia de festes fent tant i tant de soroll!!

– Quart Torn (del 13 al 17 de juliol) “El Foc”: Diables: Aquesta setmana coneixerem més a fons les colles de diables que tenim al poble: diables la Salut, diables la Garsa, diables Rojos i Tro de Falguera. Descobrirem amb ells com és el mon de la pirotècnia i els correfocs.

– Cinquè Torn (del 20 al 24 de Juliol): “La Dansa i La Música”: Esbart, Timbalers, Grallers… Aquesta setmana serà la més sorollosa de totes perquè coneixerem qui són els ministrils de Sant Feliu. Aquells nois i noies que, vestits amb camises blanques, pantalons negres i un mocador vermell, surten pels carrers el primer dia de les festes tocant la melodia del seguici. Però no són els únics que fan soroll, no ens podem oblidar dels Cornuts, la única colla de percussió de la nostra vila. A més aquesta setmana de casal descobrirem alguns dels balls de l’esbart dansaire de Sant Feliu, però no només són els nois i noies de l’esbart els que ballen a la nostra vila, també tenim els Ceballuts, els nostres bastoners! Voleu aprendre a tocar i a ballar amb nosaltres?

– Sisè Torn (del 27 al 31 de Juliol): “El seguici i vall d’entremesos”: coneixerem quin és l’inici de les festes de Sant Feliu, que és el Seguici, els seus participants i la seva importància. Al Novembre del 2018,el Seguici de Sant Feliu ha rebut un premi! ho sabieu? si veniu us ho explicarem tot!

NOU TELÈFON D’INFORMACIÓ: 628919233